+31 850163203 info@fl-reizen.nl

Vragen

De meest gestelde vragen, alvast voor u op een rij.

WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR HET DRAGEN VAN DE VEILIGHEIDSGORDEL?

Voor vertrek zal de chauffeur de passagiers attenderen op de gordeldraagplicht, danwel wordt de passagier door middel van stickers hierop geattendeerd. Passagiers van twaalf jaar en ouder zijn zelf verantwoordelijk voor het dragen van de gordel. Aangezien de chauffeur zich tijdens het rijden moet concentreren op het verkeer, is het aan de begeleidende volwassenen om toe te zien op het dragen van de gordels. Indien bij een ongeluk blijkt dat passagiers in strijd met de voorschriften de gordel niet hebben gedragen, ligt het risico bij de passagier(s) en kan het niet-dragen gevolgen hebben voor de uitkering van de verzekering.

HOE ZIT DAT PRECIES MET BABY’S EN PEUTERS IN DE BUS?

Kinderen tot 3 jaar tellen niet mee als passagier. Een baby mag op schoot worden vervoerd, mits de ouder een veiligheidsgordel draagt. Uit het oogpunt van veiligheid en comfort, en zeker voor langere afstanden, adviseren wij om voor kinderen tot 3 jaar toch een eigen zitplaats te reserveren. Op deze zitplaats kan een Maxi-Cosi met de veiligheidsgordels bevestigd worden. Het kind kan dan met de gordels in de Maxi-Cosi worden vastgezet.

Is een kind te klein om zelfstandig op een grote zetel in de bus plaats te nemen, dan raden wij aan een autostoeltje of zitje mee te nemen en op de zitting in de bus te plaatsen. Vervolgens kan het kind dan met de veiligheidsgordel van de bus worden vastgezet.

MAG IK ROKEN IN DE BUS?

Nee, het is wettelijk strikt verboden om te roken in alle touringcars . Bij een lange busreis is het aan te raden om tijd in te lassen voor een rookpauze.

Vanzelfsprekend is ook het gebruik en vervoeren van verdovende middelen in de bus verboden.

ER ZIJN EIGENDOMMEN IN DE BUS ACHTERGEBLEVEN, WAT NU?

Bent u per ongeluk iets vergeten of verloren in onze touringcars? Neem dan telefonisch contact op met ons via 085-0163203 of mail naar info@fl-reizen.nl

Als we uw eigendom gevonden hebben, dan bellen wij u om een afspraak te maken voor het afhalen van uw eigendom. Overigens kan fl-reizen niet verantwoordelijk gehouden worden voor uw verloren eigendom; u dient zelf uw eigendommen goed in de gaten te houden.

MAG IK ALCOHOL NUTTIGEN IN DE BUS?

In onze touringcars is drinken van eigen drankjes niet toegestaan ( met uitzondering van schriftelijke toestemming).

In Nederland is er wettelijk verbod voor glaswerk in touringcars.

In alle bussen geldt het wettelijke verbod op het schenken van alcohol aan minderjarigen. In het buitenland kan een andere minimum leeftijd voor het schenken van alcohol gelden dan in Nederland, en zullen wij de lokale wetten toepassen.

ZIJN PASSAGIERS VERZEKERD TIJDENS DE REIS?

Ja, uiteraard zijn tijdens de busreis de passagiers verzekerd, en wel tot een maximum van 15.000.000 euro per gebeurtenis. Zodra u echter onze bus verlaat, stopt de dekking van onze verzekering.
Als u op uw bestemming ook verzekerd wilt zijn, dient u apart een (reis- of annulerings-) verzekering af te sluiten bij uw verzekeraar of tussenpersoon. U kunt dit ook online doen bij bijvoorbeeld Europeesche verzekeringen.

HOEVEEL ZITPLAATSEN HEEFT DE BUS?

Het aantal zitplaatsen is per touringcar verschillend. In een touringcar geldt dat er maximaal net zo veel passagiers vervoerd mogen worden als dat er zitplaatsen beschikbaar zijn.

Het is dus niet toegestaan om in een touringcar drie kinderen twee zitplaatsen te laten delen of om passagiers staand te vervoeren.

Als u bij ons een touringcar huurt met 60 zitplaatsen, dan kunnen er ook echt maar maximaal 60 personen vervoerd worden.

KAN IK EEN ROLSTOEL, ROLLATER OF SCOOTMOBIEL MEENEMEN IN DE TOURINGCAR?

Wanneer u een rolstoel of rollator mee wilt nemen, dient u dit aan te geven bij uw aanvraag. Een (opklapbare) rolstoel of rollator kan meestal zonder problemen in het bagageruim worden vervoerd, maar de passagier moet dan wel op eigen kracht (al dan niet geholpen) plaats kunnen nemen in de touringcar.

Elektrische rolstoelen, mensen die gekluisterd zijn aan hun rolstoel kunnen niet in onze touringcars worden vervoerd, aangezien fl-reizen geen touringcar beschikt met rolstoellift.

Voor groepen waar mensen zijn met scootmobielen is het mogelijk om onze aanhanger extra te huren (maximaal 2/3 scootmobielen)

Wij beschikken over een 14 kub aanhanger.

ZIJN ER ACHTERAF NOG EXTRA KOSTEN TE VERWACHTEN BIJ HET HUREN VAN EEN BUS?

In principe zullen achteraf geen extra kosten in rekening gebracht worden, maar hier zijn uitzonderingen op. Eventuele tol-, overtocht-, parkeer- of milieuzonekosten komen altijd bovenop de ritprijs. De kosten van consumpties en eventuele lunchpakketten worden direct na de reis afgerekend (of moet vooraf op gefactureerd zijn of anders afgesproken) Indien er wordt afgeweken van het programma en de touringcar later vertrekt, langer gebruikt wordt of er meer kilometers gereden worden, zitten hier meerkosten aan. Om verrassingen te voorkomen is het dan ook belangrijk om u aan uw eigen reisschema te houden en dat iedereen tijdig bij de bus aanwezig is.

Wanneer de bus smerig wordt achtergelaten en/of als er vernielingen worden aangebracht, dan worden achteraf schoonmaakkosten en/of kosten voor de reparatie(s) in rekening gebracht bij die de touringcar heeft geboekt of vermeld staat als bus verantwoordelijke op de rit opdracht. braken in de bus kost standaard 50 euro, maar zolang alles in een gratis verkrijgbaar zakje gaat, kost het uiteraard niets.

Bij meerdaagse (buitenland) ritten kunnen er achteraf ook kosten in rekening worden gebracht, zoals kosten voor overnachting en verzorging van de chauffeur(s) wanneer dit niet door de groep geregeld is of hetgeen aangeboden wordt aan de chauffeur niet voldoet ( eigen schone afsluitbare slaap accommodatie met eigen douche, toilet en gordijnen). Vaak kunt u met uw logement zelf afspraken maken om deze kosten te voorkomen of te drukken. Neemt u voor meer informatie over meerdaagse (buitenland) ritten vrijblijvend contact met ons op.

WAT KOST HET HUREN VAN EEN BUS?

De prijs van het huren van een touringcar is afhankelijk van vele factoren. Daarom is het niet mogelijk om standaardprijzen te hanteren. Iedere rit is verschillend, daarom berekenen wij voor elke touringcar rit een specifieke (vrijblijvende) prijs.

De prijs van de busreis wordt bepaald door verschillende factoren, zoals:
– Het aantal te vervoeren passagiers (en daarmee het formaat bus)
– Het totaal aantal te rijden kilometers
– Werktijd van de chauffeur
– Weekend of doordeweekse dag
– Eventueel bijkomende kosten als tol, parkeerkosten e.d.

Wilt u weten wat de door u gewenste busreis gaat kosten, vraag dan een vrijblijvende offerte aan en dan sturen wij u een maatwerk offerte.

staat u vraag er niet bij?

Stel ze gerust aan onze klantenservice